Ürdikrepid Lõhe Ja Kodujuustuga

Need isuäratavad krepid sobivad suurepäraselt näiteks pühapäeva hommikusse koos perega nautimiseks.

Speltat võib nimetada tavalise nisu vanaemaks, sest tegu on ürgse viljaga, mis on tavapärase nisu eelkäija. Speltanisu sisaldab võrreldes tavalise nisujahuga märkimisväärselt rohkem nii vitamiine kui ka mineraale. Ka on sellest jahust küpsetised kergemini seeditavad ning spelta maitsegi on meeldivalt pähkline.

Kokku: 4 serveeringut
Ettevalmistus: 5min
Valmistamine: 20 min
 

KOOSTISOSAD:

  • 8 spl. speltajahu
  • 4 spl. linaseemneid
  • 2 tassi(400 ml) mullivett
  • 2 peotäit ürte (basiilik, till vms. lemmikud värsked ürdid)
  • 4 tl. oliiviõli
  • 300 g lõhe (suitsu - või soolalõhe)
  • 400 g kodujuustu
  • 8 tl. hakitud tilli
  • 4 sidruniviilu

VALMISTAMINE:

  • Blenderda köögikombainis või blenderid speltajahu, linaseemned, vesi, ürdid, oliiviõli ja sool kuni segu on ühtlane. Tulemuseks on suhteliselt vedel taigen. Taigna tekstuur peaks olema vedelamapoolne, nagu keefiri - kui taigen tuli liiga paks, lisa veel vett.
  • Kuumuta nakkumiskindel pann keskmise kuumuseni ning küpseta valmis krepid (umbes 8 õhukest kreppi tuleb selle kogusega).
  • Sega kodujuust tilliga või muude lemmikute ürtidega ja maitsesta soola-pipraga. Määri kodujuust kreppidele, ning aseta peale lõhe viilud. Serveeri koos sidruniviiluga.
  • Naudi! :)

Kui soovid gluteenivabu kreppe, kasuta näiteks tatrajahu.